Borovini – едни необикновени тефтери

Blog

 Историята започва в една майска вечер, когато две съученички от Художествената гимназия в Пловдив сядат на по бира в типична баварска кръчма в Берлин. И докато се чудят между ейл и вайс, разговорът някак тръгва в посока тефтери. Едната споделя на другата, че колкото и да търси, все не може да намери подходящия тефтер, защото не иска просто хубава корица и хартия, а нещо повечe. Другата пък обича да експериментира.

 

От дума на дума и от бира на бира, става ясно, че идеалният тефтер не може да бъде намерен и трябва да бъде създаден. Следват дни и нощи на тестване на мостри, анализ на аудитории и няколко пътувания между София и Берлин. Всеки един детайл от тефтера е премислен многократно с желание да бъде максимално персонализиран.

 

2

 

2 години по-късно тефтерите са вече факт и носят името Borovini.

 

Идея

 

Всеки един тефтер Borovini e сглобен на ръка с много грижа, старание, с мисъл към неговата притежателка и околната среда.

 

1

 

Специалният начин на сглобяване позволява на всяка страница да бъде премествана, без това да наруши целостта на тефтера. Това прави Borovini  годни за многократна употреба – можете да добавяте и премахвате страници, цитати, допълнителни предизвикателства и снимки.

 

 

Съдържание

 

Съдържанието на тефтерите Borovini  цели да провокира личността. Живеем в шумно и ежедневие, а работния ден в офиса може да бъде много стресиращ. Остава ни все по-малко време да общуваме със себе си. Ето защо в съдържанието на тефтера са вплетени въпроси към самите нас. Въпроси,  които за миг да ни извадят от центрофугата и да фокусират вниманието ни върху самите нас. А когато след време се върнем назад – да прочетем как е размишлявало предишното ни аз.

 

22.jpeg

 

 

3

 

Специално подбрани цитати могат да ни изненадат между страниците.

 

За креативните натури са създадени страници с петна от вино (асеновградски мавруд), които да провокират въображението и да бъдат дорисувани.

 

45

 

 

И на последно място, но не и по важност – в задната част на предните корици са отпечатани авторски фотографии.

 

55

 

 

Ето ги и самите тефтери

 

 

Вида

Borovini_Vida_1x1

 

Вида е свежа, дива и витална. Изградена е от рециклирана хартия, а в състава на корицата ѝ има изсушена трева (канабис). Вписва се идеално във всеки куфар и във всяка раница. Тефтерът Borovini Вида е за пътешествениците и за тези от вас, които обичат дивото и обичат да са сред природата.

 

Мика

Borovini_Mika_1x1

 

Мика е артистична и обича свободата. Ето защо страниците ѝ нямат редове. Мика държи на вдъхновението и често пие вино. Затова в съдържанието ѝ може да видите петна от домашен мавруд. Слънчева и лъчезарна, Мика принадлежи на артистичните натури, на разсеяните мисли и спонтанно нарисуваните скици в тефтера.

 

Леа

Borovini_Lea_1x1

 

Леа е минималистка и мечтателка, но не обича да вдига излишен шум около себе си. Затова корицата ѝ е монохромна, което я прави приспособима във всяка среда. Тефтерът Borovini  Леа е за всички градски момичета, които държат на добрия стил, минимализма и семплите, но елегантни детайли.

 

Тефтерите Borovini може да закупите:
Вида
Мика
Леа

Последвайте Borovini и в Instagram: тук

 

Един коментар за “Borovini – едни необикновени тефтери

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *