Nordics Eco Friendly Bamboo Toothbrush

Нали знаете, че българското ни е слабост! Особенно когато е на световно ниво!
Нека Ви представим първият български бранд за биоразградими бамбукови четки за зъби!

nordic (1)

 

Историята започва от двама студенти, които на един обмен се запознават с техен връстник от Малайзия. Скоро след това им хрумва идеята и правят първата 100% био разградима, екологично чиста четка за зъби в България!

bambukova-chetka-za-zubi-biorazgradima-bulgarska-s-vuglen-nordics-500x500

Norte Bamboo е с дръжка от MOSO бамбук – единственият, бързо растящ сорт, който не се яде от пандите. Като едно от най-бързо растящите растения той има изключителни регенеративни свойства и на практика не се налага изсичане на гори. Материалът минава през процес на карбонизация и термична обработка, за да се постигне водонепромукаемост на четката и да се защити от бактерии и плесени при ежедневна употреба.

nordic (2)

В процеса на производство те е подложена на топлинна обработка, за да се защити от микроби, а влакната на четката са от рециклиран висококачествен найлон на DuPont, който се разгражда в природата 20 пъти по-бързо от обикновените полиестерни влакна. Опаковката е от 100% рециклиран картон, изработена в България.

В четките Norte Bamboo няма абсолютно никаква пластмаса! Дори найлоновото протекторче е от рециклиран BPA-free материал. Картоните са от рециклирани български хартии и са напълно био-разградими.

bambukova-chetka-za-zubi-nordics-s-vuglen-bulgarska-biorazgradima-500x500

Самата четка е с много мек косъм, който много нежно и щадящо да почисти междузъбните пространства, без да нарушава зъбния емайл. Черните влакна са обработени с въглен Binchotan, който пък помага за нежно избелване.
Самият въглен се използва от хилядолетия за фино филтриране на водата за пиене, както и за избелване на зъбите. Той е напълно безвреден и за разлика от твърде агресивния въглероден пероксид, няма никакво негативно влияние върху зъбния емайл. Действа като абсорбира отлаганията по повърхността на зъба и предотвратява натрупването им в зъбен камък.

12509522_949933911765510_1029445600818612062_n

Влакната на четките за изтънени при краищата, за да почистват под венците, където се събира плака и остатъци от храна.
Четката може да се използва от всички членове на семейството, дори и от най-малките.family-nordics-magazinche-chetki-za-zubi-podaruk-originalen
Освен всички предимства на новите бамбукови четки за зъби, те са и идеален подарък за всеки!Вече можете да ги закупите от магазина ни на ул.Крум Попов 16 или да поръчате онлайн от сайта ни!
nordics-logo-magazinche

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *