И след затъмнението дойде пролетта…

 

 

Пролетното равноденствие е специален момент, който се свързва с пробуждането на жизнената енергия след дълъг зимен сън в недрата на земята. То е миг на обновление както за природата, така и за човека. По това време количеството на светлина и тъмнина в денонощието се балансира.

 

 

2.budilnik_vintage_podaruk_dekoraciq_rojden_den_praznik_starinen

 

В християнството тази дата е важна, тъй като Великден винаги се пада на първата неделя след първото пълнолуние след пролетното равноденствие. Но още хиляди години преди разпространението на християнството, пролетното равноденствие оповестявало прераждането на древни езически божества. На този ден богът на Слънцето се завръща от небитието, за да се венчае за своята любима – богинята на Луната, пролетта и плодородието.

 

 

broshka-znachka-Manuela-ruchna-izrabotka-podaruk-ponichki-bijy- Rojden-den-vintage-Birth-Day-luna-handmade-moon-dekupaj (8)

 

 

 

Всъщност в някои древни общества пролетното равноденствие се празнува като началото на новата година…

 

 

calendar-kalendar-Elina-Krusteva-Slunce-Planina-Durvo-magazinche-podaruk-2015-kotka-illustracia-zakachalka-design-avtorski-BG (2)

 

Магазинче Точка Ком Ви честити астрономическата пролет и Ви желае приятно обновяване, балансиране, прераждане, пробуждане и свежи пролетни дни!

 

11082872_10203952467838171_1750406825_n

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *