“Война на хамстери” или как миролюбивият хамстер Куки предизвика най-епичния конфликт в историята на гризачите

igra-karti-za-deca-dete-lesna-zabavna-semeyna-avtoska-balgarska-originalni-ilyustratsii-creative-egg-magazinche-com-8

 

Някога, но не много отдавна, в едно далечно царство, но някъде в източните квартали на София, в едно омагьосано господарство, но на вид наподобяващо съвсем обикновен апартамент, живяло едно…

Живяло едно хамстерче на име Куки. Куки бил миролюбиво създание и прекарвал по-голямата част от своето съществуване потънал в дълбок и непробуден сън и понякога отварял очи, само за да се търкулне отново в някой друг ъгъл. И да хапне сиренце, разбира се. И нито за миг през дългите часове на своето безметежно съществуване, Куки не беше подозирал, че ще се превърне в причината за най-епичния конфликт в историята на гризачите, описван  от някои хамстери-историци като Великата хамстерова война.

 

igra-karti-za-deca-dete-lesna-zabavna-semeyna-avtoska-balgarska-originalni-ilyustratsii-creative-egg-magazinche-com-9

 

И тъй като говорим за противоречив етап в историята на Хамстерландия, необходимо е да изясним всички факти. Всъщност Куки е пра-пра-пра-пра-пра-пра-дядо на всички обитатели на Хамстерландия. В хамстеровата научна общност се смята, че именно любовта му към сиренцето е довела до колосалната битка, която въвлича всички обитатели на страната на хамстерите. Никой от нашите легендарни герои – Торчо, Граф „Драко“, Джони Снежният, Жабчомен, Зайцев, че дори Жорката, не могъл да устои на мистичната сила и привлекателност на „Сиренцето“.  Легендата говори, че късно нощем, ако се заслушате, все още може да чуете викът на гризачите –войни и щъпуркането на хиляди хамстерови лапички…

 

igra-karti-za-deca-dete-lesna-zabavna-semeyna-avtoska-balgarska-originalni-ilyustratsii-creative-egg-magazinche-com-2

igra-karti-za-deca-dete-lesna-zabavna-semeyna-avtoska-balgarska-originalni-ilyustratsii-creative-egg-magazinche-com-5

igra-karti-za-deca-dete-lesna-zabavna-semeyna-avtoska-balgarska-originalni-ilyustratsii-creative-egg-magazinche-com-4

igra-karti-za-deca-dete-lesna-zabavna-semeyna-avtoska-balgarska-originalni-ilyustratsii-creative-egg-magazinche-com-3

 

„Война на хамстери“ е нов прочит на популярната игра на карти „Война“, която със сигурност ще предизвика носталгия към детството и у най-коравите ни читатели. Дело е на българския бранд CreativeEgg и е резултат от дълги часове на семейни забавления, през които авторите достигат до идеята да създадат нова версия на известната игра с лесни за заучаване правила, подходяща за играчи от всякаква възраст и пол и неизискваща специални умения. Подхождат към задачата с много творчество, усет и професионализъм, което е видно както от изпълнението на самите карти, така и от дизайна на компактната, луксозна кутийка. А за да гарантират дългосрочна употреба дори и в ръцете на най-големия подрастващ пакостник, картите са пластифицирани.

 

Photo_by_@maminimomenti_mommysmoments_2

Снимка: Божидара Димитрова, https://www.instagram.com/maminimomenti_mommysmoments

 

И, моля, не се заблуждавайте, Куки е съвсем, съвсем истински. Семейният любимец е послужил за прототип на всички очарователни герои в играта. Шеф Манчо, Леми „Моториста“, Мирчо, Червеният Бонбон и Лили „Умното“ съдържат препратки към популярни герои от нашето съвремие, исторически фигури, литературни, филмови и митични персонажи, които със сигурност биха заинтригували и по-възрастните играчи. Тук играта придобива и нов, практичен смисъл, като освен че ви осигурява взаимодействие с децата, ви позволява да използвате игровия подход в ученето, като разгърнете въпросните персонажи както във фантастичния, така и в реалния свят, съвместно със своите малки опоненти.  Изключително полезни за заучаване значението на цифрите от  1  до 12. За да можете да я играете не ви трябва нищо друго освен сравнително гладка повърхност и поне още един ентусиазиран участник. А защо не още пет?

 

 

 

Photo_by_@maminimomenti_mommysmoments_3

Снимка: Божидара Димитрова, https://www.instagram.com/maminimomenti_mommysmoments

 

За да задържи детското внимание, играта използва оригинални, авторски илюстрации, които като стил и съдъжание са напълно съобразени с детското възприятие за света. В духа на изцяло българската продукция и те са дело на български илюстратор – Мария Калчева, която в последните 5 години е позната с бранда “Miss me today”. Преди това 15 години е работила като аниматор за международни стартъпи и филмови компании и е награждавана многократно на фестивали в Пекин и Лайпциг. Страстен любител на еднорози и шоколад.

 

igra-karti-za-deca-dete-lesna-zabavna-semeyna-avtoska-balgarska-originalni-ilyustratsii-creative-egg-magazinche-com-1

 

Така че смело можем да заключим, че „Война на хамстери“ е една много, много сериозна игра, базирана на действителни събития от историята на гризачите, да ви окуражим да вдигнете високо своите хамстерови бойни знамена и да се впуснете в епичната битка. ;)

 

Photo_by_@maminimomenti_mommysmoments_4

Снимка: Божидара Димитрова, https://www.instagram.com/maminimomenti_mommysmoments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *