WooWhiskey – липсващото звено между уискито и бъчвата

Уискито е благородно, възнаграждаващо, зряло питие. Кадифено и пивко, със сладки, цветисти, плодови, медени, ябълкови, лешникови и какви ли не други акценти. Независимо дали предпочитате уиски с по-богат и силен вкус или мека и деликатна напитка, има една част от производствения процес, която е от съществена важност – отлежаването в дъбова бъчва. Взаимодействието с дъба е от първостепенно значение за характера и цвета на спиртната напитка, а създаването на бъчвата – цяло изкуство. Процесът на създаване на бъчвата включва няколко последователни термични процеса, които извличат вкусове и аромати от дървото. През този период на сладко очакване въздухът се просмуква през порите на дъба и обогатява съдържанието му, допринасяйки за уникалното творение на всяка дистилерия.

WooWhiskey-silhette

След период на отлежаване от минимум три години, по чисто логистични причини се налага уискито да напусне своето комфортно убежище, за да достигне до своята крайна цел, а именно – вашата чаша. Едно наглед простичко и същевременно изключително хитро изобретение му помага да съхрани автентичния си дъбов аромат. Думата изобретение е употребена неслучайно, тъй като това а първият аксесоар за уиски в света. Идеята се ражда случайно, когато нейният автор, в изблик на носталгия към кубчетата лед в чашата си, решава да изработи своя собствена алтернатива, но от дърво. Така създава липсващото звено между уискито и бъчвата.

Trifon-rabotilnitsa-workshop

Trifon-rabotilnitsa-workshop-2

Трифон Михайлов е трето поколение пчелар. Първите две дървени кубчета прави в своята работилница, като намира начин да ги третира с пчелни продукти от собствените си кошери. Така превръща предното си хоби в бизнес и успява да послужи за вдъхнвение на много колебливи български предприемачи. Краудфъндинг кампания стабилизира бранда и му помага да навлезе на международния пазар.

cover-photo-WooWhiskey

За изработката на фините и леки кубчета е използван европейски дъб. За да бъде извлечена влагата от дървото, то не се пече, а се обработва чрез високотемпературен процес. Стерилната обработка позволява кубчетата да бъдат използвани многократно и за дълг период от време. Не само по своя дизайн, но и по своята фунция кубчетата наподобяват лед. Повечето отдадени почитатели на хубавото уиски не изполват истински лед, тъй като това би навредило на вкусовите му качества. Но ако кубчетата са охладени предварително, може да свалят температурата на напитката с до 4-5 °C.

WooWhiskey-glass-cubes

Не на последно място, кубчетата са аксесоар, и като такъв придават неповторим стил и изтънчен вид на вашата напитка. Допълнителна персонализация може да се постигне чрез гравиране на инициали, лого или друг уникален по своя смисъл символ обвързан с притежателя на кубчетата.

WooWhiskey-glass-initialsПо този начин кубчетата WooWhiskey представляват елегантно решение на всяка дилема, отнасяща се до това какъв подарък да поднесете на член на силния пол, разбира се, ако въпросният мъж е ангажиран с консумацията на алкохол. За да получи подаръкът напълно завършен вид – кубчетата се предлагат в изискан метален тубус, положен в черна картонена кутия.

WooWhiskey-box-bottle

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *