neveroqtnite-istorii-na-sukrovishtata-na-Bulgaria-detska-knijka-ilustracii-podaruk-dete-Anelia-Pashova-Stanka-Jeleva-2 (4)

Невероятните истории на Съкровищата на България

Продуктов код: 1716

10лв.

Описание на продукта:

Увлекателните истории на 20 от най-известните български съкровища оживяват на страниците на богато илюстровано издание за малки и по-големи откриватели. Рисунките на Анелия Пашова и Станка Желева илюстрират любопитни факти от тяхното откриване.

„Имало едно време едно прасе, което в продължение на една година се хранило от масивна златна купа на 3600 години. Това не е приказка, а истинска история, която се е случила през 1924 г. в село Вълчитрън, близо до град Плевен…” Така започва историята за едно от най-известните съкровища на България, а по нататък ще разберете защо и как златната купа, която сега се намира в Археологическия музей в София е служела за купа на прасето в кочината, как хората от Вълчитрън са се сдобили със златни зъби, направени от части от съкровището и много други забавни, почти невероятни истории.

Налична на български и френски език.

Размер: 23,5 / 22,5 см
Твърди корици.

ISBN 978-954-399-148-8

Автор: Надя Тодорова и Станка Желева
Илюстрации: Анелия Пашова и Станка Желева

Създадена и отпечатана в България.

 

Артикулите, които можете да закупите през нашия онлайн магазин, не винаги са налични и в трите ни магазина. Не се колебайте да се свържете с нас по телефона или чрез имейл, за да Ви информираме за конкретните наличности и разновидности.

 

 

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Невероятните истории на Съкровищата на България”