dizainerski-bulgarski-poster-suvenir-plakat-nestinari-tradiciq-the-locals-magazinche-com

Постер Нестинарка

Продуктов код: 7426

60лв.

Описание на продукта:

The Locals или „Местните“ са малък екип от дизайнери, артисти и експерти по комуникация, поели инициативата да дарят нов прочит и съвременен дизайн на автентични елементи от българския фолклор и културно наследство. Произведенията, под формата на картички и постери, разказват за уникални митове, ритуали, символи и паметници по българските земи. Обект на тяхното творческо изследване са мистичните обичаи на нестинарството и кукерството, митът за Орфей, животворната вода, омайната роза, традиционната мартеница и не на последно място – магията на българските гласове.

„Нестинарка“

Нестинарството е един от най-древните и мистични ритуали в България, чиито корени идват от Странджа планина, където и до днес можем да станем негови свидетели в планинските села Кости, Кондолово, Граматиково, Сливарово и Българи.

Размер:  60 х 42 см

Материал: принт върху хартия

Произведено от: The Locals

Артикулите, които можете да закупите през нашия онлайн магазин, не винаги са налични и в двата ни магазина. Не се колебайте да се свържете с нас по телефона или чрез имейл, за да Ви информираме за конкретните наличности и разновидности.

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Постер Нестинарка”